top of page

A Csikóca Művészeti Műhely és KiállítótérA győri Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér 2010-ben Gyermekmúzeumként nyitotta meg kapuit a régi Püspöki udvarbíróházban, hogy az egészen fiatal korosztályoknak is élményteli, önfeledt szórakozást és hasznos, új ismereteket nyújtson.


A kiállítótérnek elsődlegesen a gyerekek igényeinek megfelelő berendezése (a gyerekek magasságához igazított kiállítások, a látottak értelmezését segítő kísérő szövegek és ábrák), a kiállítás feldolgozását megkönnyítő segédanyagok, foglalkozások mellett a kiállítások nem pusztán a gyerekekhez szólnak, hanem közös élményt nyújtanak az egész családnak. 

 

A gyermekkel betérő felnőtt a gyerekek számára is könnyen értelmezhető műalkotásokat a saját ismeretei szerint szemlélheti. A XX. század rendkívül sok új technikai és technológiai innovációja megjelenik a képzőművészetben, illetve újraértelmezésre kerülnek a történeti múzeumokban bemutatott használati tárgyak, lehetőséget adva a kortárs szemlélet bemutatására, a régi és az új izgalmas párhuzamainak, ellentmondásainak felismerésére.

Hírek

KEDVES LÁTOGATÓINK!

Március 16-tól kiállítóterünk technikai okok miatt nem látogatható.

Köszönjük a türelmet!

2019|03|13

"Játszanál egyet a múzeumban?

Itt a helyed!"

Csikóca Művészeti Műhely

 

Az épület pincéjében kialakított Művészeti Műhely ad helyet a kiállításokhoz kapcsolódó foglalkozásoknak, melyek során a látogató megismerkedhet a műalkotások technikájával, a képző- és iparművészet titkaival. 

 

A foglalkoztatótér interaktív: itt kap helyet a drámaterem és a kiállítás feldolgozását segítő játékok sorozata is. A vállalkozó kedvűek szakképzett múzeumpedagógusok és képzőművészek segítségével készíthetnek saját alkotásokat, játékokkal és beszélgetéssel értelmezhetik újra és gondolhatják tovább a kiállítótérben tapasztaltakat.

MűhelyvezetőkTurzai Erika Anna múzeumpedagógus

turzai.erika@romer.hu

 

Szabadvári-Farkas Zsuzsa
múzeumi mediátor, grafikusművész

farkas.zsuzsa@romer.hu

bottom of page